Klassisk illustration og lexigrafi

Figure 4.4 – Semi-submersible PlatformsDen klassiske illustrations opgave er at illustrere en proces, funktion, produkt, en tanke eller hændelse. Oftest noget der kræver en forenkling og fremhævelse af det væsentlige.

At finde den rigtige stil

Vi har altid en snak med kunden om stil og udtryk, hvor vi fremlægger eksempler på forskellige illustrationer fra lignende opgaver. Skal illustrationen indgå i en større sammenhæng? - så kan der være tale om nogle overordnede designlinjer/farver mm. vi skal forholde os til. Er der tale om mange illustrationer vil vi oftest levere et eksempel på en illustration inden vi fortsætter opgaven. Det er også godt at vide noget om hvordan/hvor illustrationen skal anvendes. Skal illustrationen virke på storformat eller på mobiltelefon? Er der tale om et digitalt medie, vil der måske med fordel kunne anvendes animation.

Migration

3D illustration er ofte en god investering

3D illustration kan være en god investering. Og mulighederne er mange - fx er mange producenter begyndt at opbygge alle deres produkter i 3D. Og det er alt lige fra biler til chokoladebarer. Det giver mulighed for at vende og dreje på produktet og indsætte det i forskellige visuelle sammnhænge i diverse sammenhæng/kampagner og justere farve, belysning mm. i forhold til omgivelser og formål. Det kan være forholdsvis beskosteligt at udarbejde gode 3D illustrationer. Men ofte vil 3D illustrationen vise sig at være fordelagtigt investering, da man fremover kan spare rigtig mange penge på fotografering, forsendelse, modeller osv.

 

Animerede illustrationer

Mange processer illustreres bedst med levende billeder eller bevægelse - det kan være en ganske enkel fremhævelse som fx hvordan man blander et produkt, tager en medicin osv. Med moderne teknologi er det en forholdsvis overskuelig proces at generere en animeret illustration og særdeles oplagt at anvende på nye medier. Normalt starter vi med at levere en skitse/storyboard der beskriver hvordan vi forestiller os animeringen skal være.

Print